Αγώνας ορεινού τριάθλου στη Λίμνη Λάδωνα (photos + video)

Αγώνας ορεινού τριάθλου στη Λίμνη Λάδωνα (photos + video)

Ιούνιος 06, 2012 - 02:43

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον αγώνα ορεινού τριάθλου στη Λίμνη Λάδωνα. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την mountain-sports.gr (Γ. Θεοχαρόπουλος - Μ. Αναστασίου)  και με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας.

Ο αγώνας αυτός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σκοπός των διοργανωτών είναι να γίνει γνωστός και στο εξωτερικό, προσελκύωντας έτσι και ξένους αθλητές. Ο Δήμος Γορτυνίας είναι διατεθημένος να στηρίξει και στο μέλλον παρόμοιες αθλητικές διοργανώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα θα βρείτε στο mountain-sports.gr

 

 

<<Απολογισμός από το Mountain-Sports.gr>>

Ορεινό τρίαθλο στο Λάδωνα

Κατά την μυθολογία ο Λάδων, ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύος και κατά μια άποψη, από τον Λάδωνα και  την  Γαία  γεννήθηκαν η  Μετώπη  και η νύμφη Δάφνη. Αναφορές στη Μυθολογία, που αφορούν την περιοχή, είναι πάρα πολλές με κύρια στοιχεία, τον ερωτισμό και το πάθος, που εμπνέει το ποτάμι του Λάδωνα, με το παραδεισένιο  και  ερωτικό περιβάλλον του.

Ο πιο γνωστός μύθος είναι ο μύθος της πανέμορφης θυγατέρας του Λάδωνα  Δάφνης, με τον θεό Απόλλωνα, που εκτυλίχθηκε στις όχθες του ποταμού  Λάδωνα. Ο θεός Απόλλωνας νοιώθοντας μεγάλο έρωτα και πόθο για την νύμφη Δάφνη, την κυνήγησε και όταν την πλησίασε και την άγγιξε, αυτή για να γλιτώσει την ατίμωση, παρακάλεσε τον πατέρα της Λάδωνα να την μεταμορφώσει σε δένδρο. Έτσι, η νύμφη Δάφνη μεταμορφώθηκε σε δένδρο, που επίσης ονομάστηκε δάφνη. Ο Απόλλων έκοψε κλαδιά και έφτιαξε το γνωστό στεφάνι από δάφνη, που με αυτό στεφανώνονται και σήμερα οι νικητές και οι ανδρείοι.

Ήταν  μονοήμερος αγώνας περιπέτειας (X-EVENT) και περιλάμβανε  500 μέτρα κολύμπι στην λίμνη κατόπιν 31,3 χιλιόμετρα ορεινή ποδηλασία και στο τέλος 9,2 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο χωρίς διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων.Σε αυτό το παραδεισένιο περιβάλλον στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα έγινε ο 2ος αγώνας του ADVENTURE CUP 2012  την  Κυριακή 03/06/2012. Ο αγώνας έγινε με την υποστήριξη του δήμου Γορτυνίας.

Η διαδρομή έβγαζε μήκος  αθροιστικά 41 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά 960 μέτρα.

Οι διαδρομές του ήταν  σχεδιασμένες έτσι ώστε  μπορούσε να συμμετέχει με άνεση  ένας  αρχάριος ή μέσος αθλητής αλλά μπορούσε  ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο  έμπειρος τριαθλητής.Υπήρχε η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος τις διαδρομές ατομικά ή σε ομάδα των δυο ή τριών ατόμων με την μορφή σκυταλοδρομίας και συνολικά συμμετείχαν 42 αθλητές και αθλήτριες.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν το φιλόξενο ταβερνάκι της Κανέλας στην παραλία της λίμνης του Λάδωνα που απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μουριά.

Στην συνέχεια η μάχη άναψε για τα καλά με τον Κώστα Παπανικολάου να περνάει μπροστά στο ποδήλατο σε μια γρήγορη διαδρομή, που σε κάποιες κατηφόρες οι ταχύτητες των αναβατών πλησίαζαν τα 70 χιλιόμετρα. Ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος διαρκώς  κυνηγούσε κερδίζοντας έδαφος και τελικά πέρασε στο τρέξιμο στην δεύτερη θέση.Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής στις 09:30 σε μια ηλιόλουστη μέρα με το αγώνισμα της κολύμβησης. Πρώτος βγήκε από το νερό ο Ανδρέας Γρίβας με τον εκπληκτικό χρόνο των 7΄42".

Νικητής της γενικής κατάταξης του  2ου αγώνα ADVENTURE CUP 2012, αναδείχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου  με χρόνο  2 05΄20", δεύτερος τερμάτισε ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος και τρίτος ο Ανδρέας Γρίβας.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

youtube://v/z8qd5GjSV-o

youtube://v/gr-W8PME-34