Αέθλιος Olympian Race: Τερμάτισαν οι πρώτοι δρομείς (vid)

Αέθλιος Olympian Race: Τερμάτισαν οι πρώτοι δρομείς (vid)

Μάιος 22, 2016 - 19:53

Από το μεσημέρι της Κυριακής 22 Μαΐου έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Αρχαία Ολυμπία οι αθλητές που ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Μαΐου από την αρχαία Νεμέα σε αυτόν τον αγώνα υπεραπόστασης που σκοπό έχει τη μετάδοση του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο κ. Σωτήρης Μπαρακίδης, πρόεδρος του Διεθνή Συλλόγου Αγώνων Υπεραποστάσεων «Αέθλιος» μίλησε στην κάμερα του συνεργάτη του ArcadiaPortal κ. Νίκου Τρουπή για την εξαιρετικά επιτυχημένη εφετινή διοργάνωση, η οποία μάλιστα είχε εφέτος αυξημένες συμμετοχές Ελλήνων αθλητών, αλλά και ξένων.

«Ο Ολύμπιος δρόμος είναι ένας αγώνας υπεραπόστασης από την αρχαία Νεμέα, το στάδιο, ως το στάδιο της αρχαίας Ολυμπίας, όπου θα τερματίζουν συνεχώς ως τις 18:00-19:00 οι αθλητές που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι από τη Νεμέα. Οι συμμετέχοντες στη μικρότερη διαδρομή των 62 χιλιομέτρων τερματίζουν στο Λεβίδι, στην πλατεία. Το ποσοστό των Ελλήνων που συμμετέχουν εφέτος είναι τα 2/3 των δρομέων. Οι αγώνες της υπεραπόστασης είναι αγώνες πολύ μεγαλύτερες από τον Μαραθώνιο, καθώς οι αθλητές τρέχουν πάνω από τέσσερις Μαραθωνίους σε αυτή τη διοργάνωση».

Οι αθλητές, κατάκοποι από τον αγώνα αλλά εμφανώς περήφανοι, στο τέλος της διαδρομής στεφανώνονται με κλάδους ελιάς, αιώνιο σύμβολο της νίκης στα αγωνίσματα και μοναδική τιμή για κάθε αθλητή.

Δείτε στο βίντεο τους αθλητές να τερματίζουν, δηλώσεις τους από το ξενοδοχείο όπου καταλύουν και ΕΔΩ δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα υπεραπόστασης.

από το arcadiaportal.gr

ΑΕΘΛΙΟΣ 2016 OLYMPIAN RACE by trounikos