Αδρεναλίνη στα «ύψη»... με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από την Πάτρα! (pics, vid)

Αδρεναλίνη στα «ύψη»... με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από την Πάτρα! (pics, vid)

Ιανουάριος 07, 2018 - 14:06

Αν θέλετε η αδρεναλίνη σας να φτάσει στα ύψη, σας αρέσει η επαφή με τη φύση και βαρεθήκατε την παθητική άσκηση δοκιμάστε να… πετάξετε. Πώς; Μ’ αλεξίπτωτο πλαγιάς βέβαια. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, ή αλλιώς parapente (από το parachute = αλεξίπτωτο και pente = πλαγιά στα γαλλικά), δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να κάνει μία ελεύθερη πτήση.

Σήμερα έχει συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό αθλητών από τα συγγενή αεραθλήματα, όπως το ανεμόπτερο, το αιωρόπτερο και το swift. Χιλιάδες άνθρωποι ασχολούνται με το άθλημα αυτό. Οι πλαγιές των βουνών δεν είναι πια άδειες. Πολύχρωμες πτητικές συσκευές και ξεχωριστοί άνθρωποι, δίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα. Είναι ένα άθλημα για όλες τις εποχές του χρόνου, για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

 

Θεωρείται βέβαια σε προχωρημένο στάδιο, άθλημα για ενηλίκους αν και σήμερα οι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους αλεξίπτωτα για έφηβους και παιδιά. Ίσως είναι σωστότερο να πούμε ότι είναι ένα άθλημα για συνετούς και σκεπτόμενους ανθρώπους.

Χωρίς αμφιβολία το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα άθλημα αδρεναλίνης. Και ποιος δεν θα ήθελε να πετάξει; Παιδική φαντασίωση των περισσότερων ανθρώπων είναι να μπορούσαν να πετάξουν, όπως οι πρωταγωνιστές των παραμυθιών.

Λέσχη Αλεξίπτωτου Πάτρας

Στην πόλη μας υπάρχει η Λέσχη Αλεξίπτωτου Πλαγιάς Πάτρας (Λε.Αλ.Π.Πα.), που ιδρύθηκε το 1990 και είναι ένα από τα πρώτα αθλητικά σωματεία αλεξιπτώτου πλαγιάς τα οποία δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Πηγή: PatrasEvents.gr

αλεξιπτωτο πλαγιας-πατρα(ομπλος)

Ομπλός πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς