6ος Επιδαύριος Δρόμος

6ος Επιδαύριος Δρόμος

Ιούνιος 09, 2015 - 18:09
Date: 
28/06/2015

Ο Δήμος Επιδαύρου για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση “Επιδαύριος Δρόμος” την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ώρα εκκίνησης 18.30' με αφετηρία το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου.

Στην τελετή λήξης του 6ου Επιδαύριου Δρόμου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Στάδιο του Ασκληπιείου το μουσικό δρώμενο Συμπόσιον του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με ερμηνευτή το Θοδωρή Βουτσικάκη.

Το Συμπόσιον είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα τον Οίνο & τον Έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το συμβολισμό και τον πολιτισμό του κρασιού έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στο μάκρος είκοσι πέντε αιώνων αδιάκοπης πορείας.

Mελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, δημοτική, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση, η οποία αντλεί τη θεματική της μέσα από αιώνια ελληνικά σύμβολα όπως ο οίνος, το αμπέλι, το σταφύλι, ο βάκχος, η ηδύτητα του έρωτα.

Ποιήματα και κείμενα των Ομήρου (Οδύσσεια), Ευριπίδη (Βάκχες), Ανακρέοντα, Eυαγγελιστή Ιωάννη, Ακριτικά Δημοτικά, Αθ. Χριστόπουλου, Εμ. Ροϊδη, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Κ. Κρυστάλλη, Λ. Πορφύρα, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Ρίτσου και άλλων ποιητών αποτελούν τις ψηφίδες που συνθέτουν το Συμπόσιον.
Στην τελετή λήξης θα συμμετάσχει επίσης η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου με τραγούδια από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Ο 6ος Επιδαύριος Δρόμος είναι αφιερωμένος στα “60 χρόνια Επιδαύρια” και στην μνήμη του Δημήτρη Ροντήρη.