Το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο στις 10-13 Νοέμβρη 2016!

Το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο στις 10-13 Νοέμβρη 2016!

Οκτώβριος 27, 2016 - 10:58
Date: 
10/11/2016

Το Λεωνίδιο είναι μια μικρή πόλη, 6.000 περίπου κατοίκων, στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου κάτω από το όρος Πάρνωνας. Στην ευρύτερη περιοχή του Λεωνιδίου βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός τεράστιου αναρριχητικού πάρκου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 800 εξοπλισμένες διαδρομές ενώ υπάρχει η δυνατότητα για το άνοιγμα πολύ περισσότερων.

Η περιοχή αποτελεί έναν από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αναρρίχηση το χειμώνα, έχοντας ιδιαίτερα ήπιο κλίμα, έντονες αλλά συνήθως σύντομες βροχοπτώσεις, μεγάλα διαστήματα καλοκαιρίας και πολύ υψηλά ποσοστά ηλιοφάνειας.Το Λεωνίδιο είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με νεοκλασικά σπίτια ή και αρχοντικά πυργόσπιτα –μάρτυρες μιας αλλοτινής ακμής– χτισμένο στη ρίζα μιας κατακόκκινης ύψους μέχρι 250 μέτρα ορθοπλαγιάς. Βασική ενασχόληση των κατοίκων της είναι η γεωργία. Μια πεδιάδα που εκτείνεται από την πόλη ως τη θάλασσα, ο λεγόμενος Κήπος του Διονύσου, είναι ιδιαίτερα εύφορη και καλλιεργείται όλο το χρόνο παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας φρούτα και λαχανικά. Το Λεωνίδιο είναι σήμερα μια ζωντανή κωμόπολη που εκτός της αναρρίχησης, τραβά τον επισκέπτη με το αρχιτεκτονικό της ενδιαφέρον, την καταπράσινη, διάσπαρτη με βράχια, χαράδρες και όμορφα χωριουδάκια, γύρω περιοχή, τις όμορφες κοντινές παραλίες και τα ταβερνάκια με τις νοστιμιές τους.

Στα πλαίσια της προβολής του αναρριχητικού πάρκου Λεωνιδίου στην ευρύτερη αναρριχητική κοινότητα, ο Δήμος Λεωνιδίου διοργανώνει για φέτος, το πρώτο επίσημο αναρριχητικό φεστιβάλ, το διάστημα 10-13 Νοεμβρίου 2016.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κάποια μεγάλα ονόματα της αναρρίχησης όπως οι Sachi Amma, Angy Eiter, και . Claude και Yves Remy, μαζί με τους φωτογράφους Sam Bie (FR), JimThornburg, (USA), δημοσιογράφους από το γερμανικό περιοδικό Kletternκαι την ιστοσελίδα 8a.nu, την πιο δημοφιλή διαδικτυακή πύλη των αναρριχητών.

Επιπλέον, τα βίντεο της εκδήλωσης θα δημιουργηθούν από έναν ταλαντούχο νεαρό σκηνοθέτη από τη Σκωτία, τονKieran Duncan, του οποίου το πρόσφατο βίντεο για την Κάλυμνο μπορείτε να δείτε εδώ:https://vimeo.com/132838152

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένας Ανοικτός Αναρριχητικός Μαραθώνιος σε συνεργασία με τηVertical Life(https://www.vertical–life.info).

Πρόσφατα η Vertical Life providedυποστήριξε το Μαραθώνιο boulderingτου Melloblocco με χιλιάδες συμμετέχοντες. Επέτρεψε στους διαγωνιζόμενους να δηλώνουν και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις διαδρομές τους και τις διαδρομές των άλλων αναρριχητών μέσω των smartphone (έξυπνα τηλέφωνα).

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού» (fabbricaofculture.gr).

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου

Καλωσόρισμα.

Εγγραφές στο γραφείο πληροφοριών του Φεστιβάλ, τον ιδιαίτερο χώρο του εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού».

Δωρεάν διανομή φυλλαδίων με τις αναρριχητικές διαδρομές του Λεωνιδίου καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο αναρρίχησης

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου

8:00-9:00 Yoga με την Beatrice Pelissier

9:00-10:00 Διάλειμμα

10:00 Πεζοπορία σε μερικά από τα παλαιότερα – παραδοσιακά μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Λεωνιδίου

17:30 -18:00 Yoga Nidra ( διαλογισμός) με Beatrice Pelissier

18:00 PILATES – ZUMBA

19:00 Παραδοσιακή μουσική και χορός

19:30 Μπουφές με νόστιμα παραδοσιακά τσακώνικα εδέσματα!

20:30 Παρουσίαση του Claude Remy

21:30 Προβολή ταινίας

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου

07:30–08:30 Yoga με την Beatrice Pelissier

08:30–09:00 Διάλειμμα

09:00 Ελεύθερη αναρρίχηση και ανοιχτός αναρριχητικός Μαραθώνιος

Αποτελέσματα Μαραθωνίου αναρρίχησης – ανακήρυξη νικητών – Έπαθλα

17:30–18:30 “Yoga και διαλογισμός” με την Beatrice Pelissier

20:30 Παρουσιάσεις σχετικά με την αναρρίχηση από διάσημους αναρριχητές και επίσημους καλεσμένους

21:30 Ζωντανή μουσική – Πάρτι

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου

08:00–09:00 Yoga (επαναφορά και χαλάρωση) με την Beatrice Pelissier

09:00–10:00 Διάλειμμα

10:00 Αναρρίχηση σε διαδρομές με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας από διάσημους αναρριχητές!

Περισσότερα σχετικά με την αναρρίχηση στο Λεωνίδιο και το φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

climbinleonidio.com