15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση

15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση

Ιούλιος 10, 2012 - 13:58

Κάθε χρόνο οι σπηλαιολογικοί σύλλογοι της χώρας μας συγκενρόνονται σε μια περιοχή σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος και ανταλλάσουν εμπειρίες σχετικά με τις εξερευνήσεις και αποστολές τους ή γενικότερα δημιουργούν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα που ασχολείται με ένα αντικείμενο που όλοι έχουν κατά νου αλλά μόνο μερικοί έχουν δοκιμάσει: Την εξερεύνηση κάθετων (συνήθως) σπηλαίων. Η πανελλήνια συνάντηση ανάλογα με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση σύλλογο έχει και αντίστοιχο περιεχόμενο. Αποτελεί δε, ευκαιρία για τους μη-σπηλαιολόγους να πάρουν μία πρώτη γεύση από μέρη όπου λίγοι έχουν πατήσει και μόνο σε φωτογραφίες βλέπουν.

Φέτος λοιπόν, ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο (υπό την αιγίδα της ΣΟΕ) θα διοργανώσει την 15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση (15η ΠΣΣ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2012. Η συνάντηση θα είναι κατασκηνωτική και θα πραγματοποιηθεί στη θέση Βρωμονέρα, στο όρος Μαυροβούνι – Σκοτεινή στην Ανατολική Νοτιοανατολική πλευρά της Δίρφυς. Η Βρωμονέρα είναι ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 790 μέτρων.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά αξιόλογα σπήλαια. Το πρόγραμμα της Πανελλήνιας περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρκετά από αυτά, σπηλαιολογικό παιχνίδι, πεζοπορικές εκδρομές και παρουσιάσεις σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη πανελλήνια συνάντηση μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.
http://www.speleo.gr/15pss/

Άρθρογράφος: chatnoir