Καρπενησιώτης ποταμός

Θέση

Στην Ευρυτανία είναι ο Καρπενησιώτης ποταμός, με μήκος 15χλμ. Πηγάζει από τη Ράχη του όρους Τυμφρηστού, διαρρέει την κοιλάδα της Ποταμιάς, περνά ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Χελιδόνα. Εκεί δημιουργεί το δημοφιλές «Κλειδί», για να σμίξει στα Διπόταμα του Προυσού με τον Κρικελλιώτη και να καταλήξουν μαζί στη λίμνη των Κρεμαστών. Ένα πανέμορφο τοπίο με πολλά σκηνικά σκηνοθετημένα με σοφία μόνο από τη ίδια τη φύση, με μοναδικό σκοπό να τα προσφέρει απλόχερα στον άνθρωπο. Στις πλαγιές των βουνών κυριαρχούν τα έλατα ενώ στις όχθες του ποταμού υπάρχει πλήθος πλατύφυλλων φυλλοβόλων δέντρων, όπως πλατάνια. Πολλά χωριά της Ευρυτανίας είναι χτισμένα γύρω από τον ποταμό.
Θεωρείται ο παράδεισος των υπαίθριων δραστηριοτήτων μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες όπως canyoning στη Λίμνη Κρεμαστών, mountain bike, ιππασία, 4X4, παιχνίδια, ορειβασία και πεζοπορία μέσα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες. 
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου στο Βελούχι. Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.