Φαράγγι Κάκαβου (canyoning)

Θέση

Το φαράγγι του Κάκαβου βρίσκεται τους πρόποδες του όρους Οίτης, νότια του χωριού Μεξιάτες. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του βουνού, ανάμεσα στα φαράγγια του Καμαριώτη και του Γερακάρη. Πρόκειται για φαράγγι μεγάλου μήκους που παραμένει στεγνό κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, μιας και τα νερά του οροπεδίου διοχετεύονται κυρίως μέσω του Γοργοπόταμου και του Καμαριώτη.

Το φαράγγι έχει δύο τμήματα συνεχόμενα στο σημείο όπου δεξιά έρχεται μονοπάτι και καταλήγει σε δρόμο (περίπου φαίνεται και στο χάρτη). 

Η έξοδος του πάνω τμήματος(α') αποτελεί την είσοδο του κάτω τμήματος (β'). 

Γενικά στο πάνω τμήμα το φαράγγι έχει αρκετά ραπέλ, στενά αλλά και ανοιχτά κομμάτια, με πλούσια βλάστηση σε αρκετά σημεία του και μια μοναδική στριφογυριστή τσουλήθρα. Επίσης σημείο αναφοράς είναι και ο εντυπωσιακός μεγάλος καταρράχτης των 35 μ.

Το φαράγγι όπως αναφέρθηκε δεν έχει νερά όλο το χρόνο και η πιο παιχνιδιάρική εποχή είναι η άνοιξη. Προτείνεται για άτομα με προηγούμενη εμπειρία σε canyoning λόγω των πάρα πολλών καταβάσεων. Μια ομάδας μέσου επιπέδου εμπειρίας κατεβαίνει το πάνω κομμάτι σε 5-6 ώρες. 

πηγές: ΠΟΑ - www.canyoningingreece.gr

            ΕΣΕΦ - canyoning-caving.blogspot.com

Location