Αγγίτης ποταμός

Θέση

Ο Αγγίτης είναι παραπόταμος του ποταμού Στρυμόνα και έχει μήκος περίπου σαράντα χιλιόμετρα. Ξεκινά λίγο πιο κάτω από το σπήλαιο του Μαρά στο νομό Δράμας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στα όρια του νομού Σερρών, 50 χιλιόμετρα περίπου ανατολικά από την πόλη. Στο φαράγγι που σχηματίζει στο πέρασμα του υπάρχει πλούσια βλάστηση με υδροχαρή δένδρα που στέκουν δίπλα στις κατακόρυφες βραχώδεις πλαγιές του ποταμού. Ο ποταμός Αγγίτης αποτελεί ιδανική περίπτωση για Rafting- Canyoning.

 Η διαδρομή του Rafting έχει μήκος 15 χλμ. και χωρίζεται σε δύο βασικά κομμάτια. Το πρώτο είναι για προχωρημένους και έμπειρους rafter που διψάν για περιπέτεια, με περάσματα  δυσκολίας 2ου-3ου  βαθμού. Η διάρκεια της κατάβασης είναι περίπου  μιάμιση ώρα και θεωρείται ιδανικό για κατάβαση με Rafting. Ακόμη στην περιοχή αυτή βρίσκεται το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα αξιοθέατο με σπάνιους σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που δημιουργεί εκπληκτική αισθητική απόλαυση. Το δεύτερο ξεκινά μετά το τέλος του πρώτου, είναι πιο εύκολο σε βαθμό δυσκολίας( 2ου)  και θεωρείται κατάλληλο για αρχάριους και παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών που έρχονται για  πρώτη φορά σε επαφή με τη δραστηριότητα.

Γι’ αυτούς που  απλά δεν είναι λάτρεις της βάρκας και του κουπιού μπορούν να δοκιμάσουν  το Canyoning μια ακόμη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή και υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Πρόκειται για τη διάσχιση του φαραγγιού, που συνδυάζει πεζοπορία, κατάβαση στους καταρράκτες με σκοινιά κάνοντας χρήση την τεχνική του Rappel, και κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά. Είναι μια περιπέτεια που μπορούν να απολαύσουν άτομα κάθε ηλικίας  που επιθυμούν να συνδυάσουν τη δράση με τη ομορφιά της φύσης. Τα καταλληλότερα σημεία για πρόσβαση είναι η περιοχή των «Γαλάζιων Νερών» όπου και πήρε το όνομα της από το χρώμα τους, και ο σταθμός της Αγγίστας με το σπάνιο και περίφημο, πέτρινο, πεντάτοξο γεφύρι.

 Το φαράγγι του Αγγίτη είναι μια μοναδική περιοχή, μαγική και ανεξερεύνητη γεμάτη χρώματα και ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές. Τα νερά του ποταμού εδώ και αιώνες συνεχίζουν να σμιλεύουν τις βραχώδεις πλαγιές του, δημιουργώντας εντυπωσιακούς φυσικούς σχηματισμούς. Επίσης θεωρείται από τους περισσότερους επίγειος παράδεισος, καθώς η βαθιά και στενή αυτή ποτάμια κοιλάδα, ανάμεσα σε σκληρά πετρώματα, προσφέρει στον επισκέπτη ξεχωριστή ομορφιά και πρωτόγνωρη εμπειρία.

Location